TANDEN BLEKEN

toothwhitening_weblogo2

TANDEN BLEKEN zonder peroxide!

 

Wie wil er nou geen witten tanden? Tanden bleken is niet nieuw meer, maar het blijft een populaire behandeling. Een stralende witte glimlach geeft je tenslotte zelfvertrouwen en een frisse uitstraling. Er zit helaas veel verschil in de materialen welke hiervoor gebruikt worden, waardoor ook veel mensen bang of angstig worden voor het beschadigen van de tanden. Daarom geven wij een uitgebreide uitleg van ons tanden bleek systeem.

                            

Het proces van tanden bleken is simpel. De vergelijking kan gemaakt worden met een reinigende gezichtsbehandeling. Tanden hebben net als de huid poriën, hierin kan zich verkleuring ophopen. Verkleuring kan diverse oorzaken hebben zoals het drinken van koffie, thee en rode wijn maar ook roken en ouderdom. Zodra de bleekgel met de tanden in aanraking komt begint het bleekproces en zal de verkleuring op de tanden worden afgebroken.

Carrols Tour of Beauty heeft twee Tandenbleekmethodes welke ervoor zorgen dat vrijwel iedereen voor een behandeling in aanmerking komt, zelfs indien de tanden verschillende van kleur zijn. Wij kunnen de oorspronkelijk gekozen kleur van de tanden uiteraard niet lichter maken dan ze van origine zijn, aangezien het bleken zich beperkt tot het afbreken van op de tanden liggend vuil. Ook wel oppervlakte vuil genoemd. Indien men in het zicht liggende reparaties heeft zoals kronen, facings en/of inlay`s kan deze bleekmethode ook NIET toegepast worden, aangezien deze reparaties minder goed of bijna niet, mee zullen bleken en men daardoor kleur verschil zou kunnen krijgen.

De behandeling duurt ongeveer 1 uur, afhankelijk of je methode 1 of 2 toepast. De behandelingen zijn geheel pijnloos en brengen geen schade aan. Als men na de eerste behandeling nog meer resultaat wil, dan kan de behandeling desgewenst na twee weken herhaald worden.

 

Tandartsen gebruiken bleekmiddel welke peroxide bevat, soms tot 6%. Het product wat wij gebruiken bevat geen peroxide wat vaak voor pijn en ongemak zorgt, maar is op basis van Sodium Perborate. Dit is een niet agressieve vorm van actieve zuurstof. Het tast het tandglazuur niet aan maar breekt het diepliggende vuil af en licht het gebit op. Verkleuring is nauwelijks te voorkomen doordat we onze tanden de gehele dag bloot stellen aan de factoren zoals koffie, sigaretten en rode wijn. Door deze zeer eenvoudige behandeling worden de tanden 3 tot 6 tinten lichter.

Aangezien wij geen tandarts zijn, bieden wij deze behandeling puur aan als een leuke extra beauty aanvulling. Onze bleekmethode behoud zijn effect ongeveer 6 tot 12 maanden. Daarna kan men zelf bepalen wanneer er weer een opfrisbehandeling gewenst is. Uiteraard is dit afhankelijk van de eet-, drink en rookgewoonten van de klant.

Meer informatie of een afspraak maken kan via ons afsprakenformulier of tel 06-55360414.